Як обирати та як вишивати хрестиком жіночі вишиванки, і як на цьому заробити?

Як обирати та як вишивати хрестиком жіночі вишиванки, і як на цьому заробити?

Сучасний український одяг з вишивкою – це неодмінна складова сучасної світової моди. Це визначник української ідентичності наповнений сакральним змістом і просякнутий духом нашої землі. Сьогодні етно стиль став незмінною класикою, а жіноча вишиванка популярним атрибутом святкового й буденного гардеробу.

6 правил ідеальної вишиванки

Інтернет магазини пропонують величезний вибір вишитого жіночого одягу:

  • світлі та барвисті сукні різної довжини ;
  • сорочки і блузки на короткий або на довгий рукав;
  • гарні футболки, оздоблені патріотичними орнаментами;
  • сумочки, гаманці, інші вишиті аксесуари.

Найбільш популярними товарами, які вдало поєднуються з різними речами, є сорочки, отже мова йтиме про них. Щоб не загубитися у розмаїтті варіантів, варто наперед визначитися, якою має бути саме ваша жіноча вишиванка .У Львові численні магазини та етно студії пропонують величезний вибір чудових моделей. Проте, в магазинах слід перевіряти певні критерії.

1.Фасон, який прикрасить фігуру

На просторах України можна знайти вкорочені моделі або туніки, суцільно кроєні й оздоблені нитками, чи готовою вставкою на полотні. Худорлявим та струнким панночкам підійдуть блузки класичного типу, особливо на поясок, для підкреслення дівочої талії. Для панянок, які носять більші розміри варто обирати жіночі вишиті сорочки вільного крою, щоб виглядати елегантніше та стрункіше.

2.Стиль одягу

Красива, витончена вишивка жіноча підходить як для звичайних прогулянок містом, так і до святкових виходів. Головне – правильно створити цілісний образ, щоб блузка чи сорочка пасувала до інших речей.

Комбінувати вишиті елементи можна у будь -який спосіб: з джинсами, класичними штанами, спідницями «олівцями» або «кльошами». Із взуття вдало поєднуються з кедами, черевиками, туфельками на шпильці, а також ботами, чи взуття на танкетці. Для ідеальної комбінацій у стилі мілітарі або кежуал варто придбати відповідні аксесуари.

3.Кольорова гама

Щоб вишита сорочка жіноча вдало підкреслювала вроду, слід визначити відповідний колір полотна й ниток. Панянкам із світлою шкірою, волоссям та очима ідеально підійде біла тканина з ніжними відтінками чи бісером. Смуглявим красуням пасуватимуть усі відтінки бежевого, а також борщівські чорні узори. Сміливим рудоволосим паннам личитиме яскраве вбрання насичене великою кількістю вишитих елементів.

Велике значення мають очі: знайдіть «свій» колір, який підкреслить виразність, глибину цієї принади справжніх українок.

4.Матеріали

Якщо ви обираєте одяг за фотом, обов’язково вивчіть вказані продавцем характеристики. Особливу увагу зверніть на полотно. Воно може бути повністю натуральним, комбінованим або синтетичним, ціна комбінованого варіанту буде найнижчою. Однак, найбільш комфортною до тіла буде дорога лляна, конопляна, шовкова чи бавовняна блузка. Можна купити вироби зі змішаних ниток, вони є оптимальними за ціною, якістю та зручністю у використанні.

5.Візерунки

Раніше в кожному регіоні жіноча вишиванка оздоблювалася по-різному. Сьогодні тип орнаменту не є настільки важливим, виробники часто змішують за власною фантазією, елементи, притаманні різним куточкам України. Та все ж, значення основних малюнків на полотні залишилося незмінним: рослинні орнаменти – символи життя, виноград – для сімейного щастя, ромби – захист від зла, плодючість землі.

6.Вартість

Ціна залежить не тільки від виду та кількості використаного матеріалу. Ручна робота вартує більше, ніж машинний аналог. Така вишивка створюється майстринями протягом багатьох днів, ба навіть місяців, щоб кожен стібок лягав рівно. Втім, сучасні технології станків дозволяють створювати речі, які важко відрізнити від речей ручної роботи .

Як вишити сорочку власноруч для себе чи на продаж

Пошити й прикрасити вишивані сорочки жіночі можна власноручно . Для цього не обов’язково вміти кроїти й мати багату уяву, можна недорого придбати готові схеми в інтернет магазині. Не варто починати зі складного фасону плаття з великою кількістю кольорових деталей. Для початківців найкращим варіантом буде сорочка з вишивкою хрестиком рукавів, горловини.

Крок 1. Підбір матеріалів та інструментів

В магазинах можна розгубитися від великої кількості пропозицій. Ціна комплектів може коливатися в межах кількасот гривень. Запам’ятайте, що слід правильно обирати розмір канви, якість тканини й ниток, складність вишивки.

Крок 2. Техніка вишивання

Перед початком роботи накидайте легкі стібки, для позначення майбутніх візерунків сорочки. Починайте роботу з вишивки рукавів, щоб можливі помилки на полотні потім не муляли очі. Рухайтеся від середини матерії до країв, парні вишиті елементи виконуйте один за одним. Тоді ваша блузка чи футболка виглядатиме охайно та акуратно.

Крок 3. Продаж

Готові вишиті вироби здають під реалізацію в магазини, чи продають через сайти безкоштовних оголошеннь. Сучасні майстрині також шукають клієнтів через соціальні мережі, виконують індивідуальні замовлення.

Якщо у вас немає часу навчатися, завжди можна купити жіночу вишиванку фабричного виробництва. Ви можете відкрити власний торговий бізнес, замовляти товар оптом, заробляючи на різниці у вартості.

Коментарів немає

Додати коментар

Добавляти коментарі можна буде після авторизації